: :
Queue

باور محدود کننده چیست؟

باور هایی که ما را از رسیدن به خواسته ها بازمی دارند و مانع رسیدن ما به خواسته هایمان می شوند، را باور های محدود کننده می نامیم.
باور های محدود کننده، نمی گذارند که آزادانه فکر کنیم، آزادانه تصمیم بگیریم و آزادانه عمل کنیم. آن ها نقش مهمی در نرسیدن به اهداف دارند. عموما باعث می شوند که زود ناامید شویم و حتی به فکر تلاش کردن هم نباشیم.

باور های محدود کننده چگونه ایجاد می شوند؟

عموما این باور ها از زمان کودکی در ما شکل گرفته اند و برای مدت زیادی آن ها را شنیده ایم و خود ما آن ها را تکرار کرده ایم و اکنون تبدیل به باور و از نوع محدود کننده شده اند.

باور های محدود کننده مثل :
1. تو هیچ وقت موفقیت نمی شی.
2. دست و پا چلفتی هستی و هیچ کاری رو درست انجام نمی دی.

و یا باور هایی از این دسته :
1. برای پول دار شدن فقط باید دکتر و پزشک بشم.
2. خود را با بقیه مقایسه می کنیم.
3. من نمی توانم فلان کار را انجام دهم.
4. من خیلی باهوش نیستم.
5. برای موفق شدن، دیگه از سن من گذشته.
6. کار نیست. اوضاع اقتصادی خرابه.

چگونه باورهای محدود کننده را برطرف کنیم؟

1. ابتدا باید هدفی که می خواهیم به آن برسیم را مشخص کنیم. بعد آن هدف را روی کاغذ بنویسیم.
2. با خود بگوییم که چه باور های محدود کننده ای دارم که نمی گذارند من به هدفم برسم؟
سعی کنید هر چه بیشتر که می توانید، باور های محدود کننده ی خود را بیاد آورید و آن ها را یادداشت کنید.
3. باور های درست و قدرتمند و متضاد با باور های محدود کننده ی خود را یادداشت کنید. این کار باعث می شود توجه خود را روی خواسته ها قرار دهید و کمتر به محدودیت ها و کمبود ها توجه کنید. مثلا :
برای باور محدود کننده ی : کار پیدا نمی شه.
بنویسید : خیلی راحت می توان کار پیدا کرد.
4. باور های محدود کننده را تغییر دهید. سعی کنید برای هر مورد از باور های درستی که می نویسید، یک مثال بیاورید که کسی آن کار را به خوبی انجام می دهد. مثلا برای موضوع کار بگیرید دنبال افرادی که خیلی راحت کار پیدا می کنند تا این باور محدود کننده را برطرف کنید.
یا بگردید دنبال افرادی که در سنین بالا کسب و کار خود را شروع کرده اند و موفق شده اند.
و برای باور من موفق نمی شوم. سعی کنید به خاطر بیاورید، زمانی را که در کاری هر چند کوچک موفق شده اید. برای باور های محدود کننده در ورزش و درس، مثلا در ورزشی خوب عمل کرده اید، یا در درسی نمره ی خوبی گرفته اید.
5. سعی کنید هر روز جملات مثبت و باور های درستی که نوشته اید را تکرار کنید و مثال هایی که برای ثابت کردن اینکه می شود آن کار را انجام داد آورده اید را مطالعه کنید و به یاد بیاورید. سعی کنید که دنبال مثال های بیشتری باشید که زودتر باور کنید.

تلقین نقش مهمی در ایجاد باور دارد. با تلقین کردن می توانید باور های خوب را سریع تر ایجاد کنید و جایگزین باور های بد و محدود کننده کنید.
این گونه باور های محدود کننده ی شما برطرف می شوند و از بین می روند و آن ها را با باور های درست و مناسب و قدرتمند جایگزین می کنید.

باور های محدود کننده در همه جا وجود دارند، در مورد ثروت، سلامتی و کسب و کار. مثلا : ثروت کم هست. به همه ی افراد نمی رسه. نمی شه که همیشه سالم بود. راه اندازی کسب و کار نیاز به کلی سرمایه داره. نمی شه تنهایی کسب و کار راه اندازی کرد. و از این دسته باور ها. که ما را از رسیدن به خواسته ها باز می دارند و باید آن ها را برطرف کنیم.

 

لینک دانلود

 

اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها